Update

Gisteren ben ik een keer langs geweest aan het Centraal Station. Aan de achterzijde zijn heel wat werken aan de gang: hekken, linten, graafmachines, kranen, opgebroken straatstenen… heel wat afleidende elementen.

Dus het originele plan om enkel de kant Kievitplein als vaste locatie te gebruiken, dient wat bijgesteld: niet alleen de achterzijde, maar het gehele Centraal Station maakt nu deel uit van het Project StreetLife, zowel binnen als buiten. Dat maakt het alleen wat spannender en zal zorgen voor wat meer afwisseling, hopelijk niet te veel om de focus niet te verliezen. Voor al diegene die de locatie niet kennen, kan je deze slideshow vinden op YouTube:

Qua materiaal: de Nikon D700 (FX), startend met het objectief 24 mm AF-D. Basisinstelling: f/8 A-Priority met Auto-iso en min. 125 ms sluitertijd, aan te passen in functie van de gewenste scherptediepte en noodzakelijke belichtingstijd.

Ter voorbereiding nog even opgezocht met de on-line DOF Calculator: scherptediepte in functie van de focusafstand en gebruikt diafragma.

Meer moet dat niet zijn, indachtig de befaamde quote:

f/8 and be there!

Geef een reactie