Project

Het idee om straatfotografie wat meer onder de knie te krijgen door steeds terug te keren naar dezelfde plek voor een langere periode, spreekt mij wel aan. Dan is het vinden van geschikte onderwerpen en composities alvast niet gehinderd door het gejaagd zoeken naar een interessante plek. Weerkeren naar eenzelfde locatie maakt het mogelijk om te focussen op het essentiële: reflecties, schaduwen, standpunten, kleuren, etc.

Een mogelijke locatie die ik in gedachte heb, is de achterzijde van het Centraal Station van Antwerpen. Volgens mij heeft dit alles: kleur, grote glaspartijen, tussen hoge gebouwen, zon en schaduw, passage, maar niet te druk.

Anete Lusina gebruikte steeds hetzelfde objectief voor haar project, namelijk een 85 mm prime. Mijn plan is om te beginnen met een breedhoek, dan via normaal te gaan naar een tele over de tijd. Startend met primes en dan met zoom-objectieven om te kijken wat mij uiteindelijk het beste ligt.

Het uiteindelijke doel is dus over een periode van een zestal maanden ongeveer een twintig bezoeken aan deze plek te maken en de omgeving te exploreren om een beter oog te ontwikkelen voor straatfotografie. Tevens moet ik ook nog leren om strenger te zijn voor mezelf in het uitkiezen van de beelden die ik uiteindelijk wil tonen. Daarvoor zal ik me laten inspireren door deze video op YouTube van Sean Tucker:

Geef een reactie